Doğum Sonrası ve Lohusalıkta Saç Dökülmesi



Doğum Sonrası Ve Lohusalıkta
Saç Dökülmesi
Saç dökülmesiyle karşılaşan bir kişi, kendisini fiziksel ve ruhsal olarak zayıf görmeye başlayarak, bu durumdan kurtulabilmek için değişik yöntemlere başvurabilir. Ancak, saç dökülmesinin nedeni bulunmadan doğru bir tedavi şekli uygulanamaz. Bu nedenle aşırı saç dökülmesi, saç köklerinde zayıflık ve saç tellerinde incelme şikayetleri bulunanların, deri hastalıkları uzman hekimlerine başvurmaları gerekir.Uzmanların verdikleri bilgiye göre, sağlıklı bir insanda saçların yaklaşık yüzde 90'ı sürekli uzama halindedir. Bu büyüme evresi 2-6 yıl kadar sürebilir.
Geriye kalan yüzde 10'luk kısım ise, 2-3 ay kadar süren dinlenme evresinde bekler. Bu dinlenme evresi sonucunda saçlar dökülür, dökülen saç köklerinden yeni saçlar büyümeye başlar ve döngü bu şekilde devam eder. Saç dökülmelerinin çoğu da işte bu normal saç büyüme döngüsünden kaynaklanır.
Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesi ise normal sınırlar içerisinde kabul edilir. Saç dökülmesinin nedenlerini bilmek hem bilinçli davranarak baştan bazı tedbirler almanızı sağlayacak, hem de bir sorun yaşadığınızda doğru tedavi şekli konusunda sizi yönlendirecektir.

Doğumdan Sonra ( Lohusalıkta ) Saç Dökülmesi Nedir? Niye Olur?Birçok kadın hamileliğin ardından saçlarının döküldüğünü farkedecektir. Hamilelik sırasında artan hormonlar deride ve vücudun birçok yerinde  değişikliklere yol açmaktadır. Artan hormonlar, saçın, yaşam döngüsünde  büyüme aşamasına girmesini sağlarlar. Birçok kadın hamileliği sırasında  saçlarının gürleştiğini farkedecektir. Bebeğin doğumundan sonra,saç tellerinin çoğu büyümez ve iki ya da üç ay sürecek olan bir dinlenme aşamasına girer. Saçın yaşam döngüsü yeniden  başladığında, saçlar büyüme aşamasına girecek ve eski saçlar hemen  dökülecektir. Dökülen saç miktarı, bazılarında az, bazılarında çok olmak üzere  kadından kadına farklılık göstermektedir. Eğer, kadında bu konuda kalıtsal bir yatkınlık varsa, doğumdan sonra saçları çok daha fazla dökülebilir.
Ayrıca gebe bayanlarda saçların büyük bir kısmının büyüme halinde olduğunu ifade eden uzmanlar, doğum sonrasında saçların, saç büyüme döngüsünün dinlenme fazına geçtiklerini, 2-3 ay içerisinde aşırı miktarda döküldüklerini, bu sürecin 1-6 ay kadar sürebildiğini ve çoğunlukla yeniden büyüyerek eski miktarlarına ulaştıklarını bildirmektedirler.
Loğusalık Ve Doğum Sonrasında Olan  Saçlardaki Dökülme Kalıcı Mıdır?Doğum sonrası olan saç dökülmesi , genellikle iki ila üç ay sürer ve daha sonra saçlar yeniden çıkmaya başlar. Birçok kadında saçlar hemilelik öncesi durumuna geri döner.
Önemli Noktalar !!• Doğum sonrası saç dökülmesi kalıcı bir dökülme değildir.
• Saç derisinde normal olarak yaklaşık 100 bin saç teli büyür ve hergün  genellikle 50 ila 200  saç teli dökülür
• Hamilelik sırasında hormon düzeylerindeki artış saçların normalden  daha fazla büyümesine yol açar
• Doğum yaptıktan sonra hormon düzeyleri normale döner ve iki üç ay sonra, üç ila altı ay boyunca aşırı saç dökülmsi olur
• Saçların büyümesi, dökülmeye başladıktan sonra üç ila altı ay arasında  normale dönecektir
•Doğum sonrası saç dökülmesi her hamilelikte olabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar